Se aud tot mai multe voci în PSD care cer demisia fostului premier

Între timp, se aud tot mai multe voci în PSD care cer demisia fostului premier, Viorica Dăncilă, de la conducerea partidului. Nu numai pentru numărul de voturi de la scrutinul prezidenţial, ci şi pentru că ar fi adus pe „uşa din dos” în Comitetul Executiv mai mulţi lideri sindicali, printre care şi pe Gabriel Oprea. Acesta şi-a făcut pentru prima dată apariţia aseară la sediul central al partidului. Iulia Gherman, cu detalii despre frământările din PSD.

Reporter: Liderul PSD, Viorica Dăncilă, primește tot mai multe critici din partea unor reprezentanți de frunte ai partidului după rezultatul obținut la scrutinul de ieri.

Astfel, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că PSD are nevoie de un nou început şi de o analiză serioasă a activităţii liderilor de la nivel central.

Şi secretarul general al social democraților, Mihai Fifor, cere o garnitură politică nouă în partid. El susține că este nevoie de o deschidere către cei care pot aduce un plus Partidului Social Democrat.

Pe de altă parte, Mihai Fifor atrage atenția că reconstrucția partidului nu poate să înceapă cu oameni care nu au nimic de-a face cu obiectivele PSD. Afirmația vizează prezența a fostului lider al UNPR Gabriel Oprea în conducerea partidului, prezență criticată vehement şi de vicepreședintele PSD Gabriela Firea, care a precizat că se delimitează de impunerea în Comitetul Executiv unor persoane care nu mai conduc partide, ci sindicate./mnecula/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie