Patronatele au luat în calcul creşterea salariului minim de anul viitor

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Laurențiu Văduva – Patronatele au luat în calcul creşterea salariului minim de anul viitor şi au prevăzut în bugete impactul acestei majorări, a declarat secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan. El a explicat la RRA că cel mai greu se vor descurca firmele care au cifră de afaceri mai mică, însă impactul cel mai mare va fi în sectorul bugetar.
Cristian Pârvan: Impactul este pentru sectorul bugetar, unde înseamnă că vor crește foarte mult anumite salarii care se raportează la salariul minim, pentru că, în conformitate cu Legea salarizării, salariul minim, înmulţit cu nişte coeficienţi, mişcă toată grila de salarizare în sectorul bugetar. În sectorul privat, evident că problemele se vor pune la sectoarele cu marjă mică de profit și care vor trebui să facă față la cheltuieli suplimentare, mai ales acele companii în care volumul de salarii reprezintă cheltuiala principală.
Realizator: Guvernul a amânat pentru săptămâna viitoare decizia privind creşterea salariului minim. Propunerea de majorare este de 83 de lei net, însă mai urmează noi discuţii cu partenerii sociali. Pe lânga acest scenariu există alte două care implică corectarea acestui nivel în funcţie de creşterea economică sau de şomaj./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 noiembrie)