Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut o vizită neanunţată în Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut o vizită neanunţată în Afganistan, prima în cei trei ani la Casa Albă. Preşedintele Trump a petrecut Sărbătoarea naţională a Recunoştinţei cu soldaţii americani de la baza aeriană Bagram, cărora le-a mulţumit pentru că acţiunile lor i-au convins pe talibani să-şi dorească un acord de pace.

Donald Trump şi-a repetat angajamentul de a reduce substanţial numărul militarilor din Afganistan, dar nu a oferit date clare. Doina Saiciuc transmite din Washington.

Reporter: Donald Trump a sosit la baza aeriană Bagram la scurt timp după ora 20:30, ora locală, și a petrecut pe teren mai multe două ore și jumătate, servind tradiționalul curcan alături de militarii cărora le-a mulțumit pentru sacrificiile făcute. Președintele american a avut de asemenea o întâlnire cu președintele afgan, Ashraf Ghani, întâlnire în timpul căreia a anunțat reluarea convorbirilor de pace cu talibanii.

El a spus că talibanii ar fi gata pentru o încetare a ostilităților, „dar vom vedea ce se întâmplă” – a recurs președintele Trump la o formulă deja bine cunoscută a sa. Administrația Trump a negociat cu talibanii aproape un an de zile, în efortul de a pune capăt celui mai lung război al Americii.

Președintele Trump a renunțat în mod abrupt la convorbirile de pace cu talibanii în septembrie, anulând o întâlnire secretă cu liderii talibani și afgani la Camp David, în urma unui atac la Kabul care au ucis 12 oameni, inclusiv un soldat american./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie