Şedinţa PSD

La PSD are loc o ședință. Social-democrații și-au pus la punct strategia împotriva Guvernului, după ce liberalii au anunțat că vor să își asume răspunderea în parlament pe mai multe legi. Cu detalii este acum în direct Alina Stănuță. Alina, bună ziua.

Reporter: Bună ziua, de aproximativ trei ore social-democrații decid în ședința conducerii interimare care este strategia pe care o vor adopta în lupta cu liberalii. Un prim pas este astăzi în Senat. Social-democrații au depus o moțiune simplă la adresa ministrului finanțelor, Florin Cîțu, căruia îi reproșează scăderea leului în raport cu euro și dolarul american, ceea ce se traduce în creșterea facturilor, a prețurilor sau a ratelor la credite. Pe de altă parte, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, declara în debutul ședinței că nu este exclusă și inițierea unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului PNL, dacă liberali își asumă răspunderea în parlament.

Marcel Ciolacu: În cazul în care actualul guvern o să vină cu consumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD, împreună cu alți parteneri din Parlament, să depunem o moțiune de cenzură. Cu siguranță, dacă vom depune o moțiune de cenzură și vom constata că avem o majoritate pentru ca această moţiune să aibă și efecte juridice, respectiv guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie și de a veni cu o propunere de nou guvern.

Reporter: Biroul Permanent Provizoriu al PSD decide tot astăzi natura congresului partidului din februarie, dacă va fi extraordinar sau ordinar. Şedința PSD este pe final. Vom reveni./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie