Preşedintele Ucrainei a vorbit despre rezultatele negocierilor de la summit-ul în aşa-numitul „Format Normandia”, de la Paris

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă comună susţinută cu liderii Rusiei, Franței și Germaniei, de la Paris, că în cadrul summit-ului în aşa-numitul „Format Normandia”, de la Paris, au fost examinate aspecte privind schimbul de prizonieri, în strictă conformitate cu formula „All in all”, adică „toţi pentru toți”.

Potrivit acestuia, s-a mai discutat despre necesitatea unui încetări complete a ostilităţilor în regiunea Donbas, înainte de sfârșitul acestui an. În plus, părțile au discutat despre necesitatea unui nou plan actualizat de deminare a zonelor din estul Ucrainei.

„Am discutat probleme legate de eliberare până la data de 31 decembrie 2019, a tuturor deținuților, conform formulei „All in all”, a mai spus el. Potrivit acestuia, este necesar să se întocmească liste complete și să se ofere acces reprezentanților Crucii Roșii către prizonieri. Zelenski a adăugat că a insistat pe necesitatea restabilirii complete a controlului Kievului asupra zonei de frontieră.

„Am insistat să revenim la această chestiune în următoarea întâlnire în aşa-numitul „Format Normandia”, care va avea loc, așa cum ați auzit deja, peste patru luni”, a afirmat Zelenski. El a mai spus că autoritățile de la Kiev nu vor permite modificarea Constituției Ucrainei cu privire la federalizare./vdraguta/dsirbu

www.russian.rt.com – 10 decembrie