Camera Deputaţilor a adoptat cu majoritate de voturi bugetul propriu

Camera Deputaţilor a adoptat cu o majoritate de voturi bugetul propriu, în document fiind prevăzute inclusiv sumele necesare pentru plata pensiilor speciale acordate parlamentarilor. Votul a fost dat după ce, ieri, Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a aprobat eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru angajaţii din MApN şi MAI. Deputatul USR Cristian Seidler a condamnat forma în care a trecut de plen bugetul Camerei Deputaţilor:
Cristian Seidler: Am votat împotriva acestui buget, atâta timp cât cuprinde în acest an suma exactă de 33 de milioane de lei pentru pensii speciale ale foştilor deputaţi. Mai avem o şansă să amânăm măcar o pensie specială, cea a aleşilor locali. Pentru că astăzi aţi făcut în aşa fel încât să nu discutăm abogarea pensiilor speciale pe ordinea de zi, aşadar Guvernul va trebui să proroge sau să abroge acele prevederi din Codul administrativ care se referă la pensiile aleşilor locali şi care devin eligibile de la 1 ianuarie 2020.
Realizator: Eliminarea pensiilor speciale nu a mai intrat astăzi în discuţia plenului Camerei Deputaţilor.
Tot astăzi, câteva mii de grefieri au protestat în faţa instanţelor şi a parchetelor din ţară faţă de eliminarea pensiilor speciale şi pentru personalul auxiliar din justiţie./ilixandru/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie