Conferința de presă anuală va fi susţinută de preşedintele rus, Vladimir Putin, joi, 19 decembrie

Conferința de presă anuală, la care sunt invitaţi să participe atât jurnaliști din Rusia, cât și din străinătate, va fi susţinută de preşedintele rus Vladimir Putin joi, 19 decembrie – anunţă Administraţia Prezidenţială de la Kremlin.

„Vladimir Putin va susține conferința de presă anuală joi, 19 decembrie”, a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului, într-un comunicat. În cadrul acestei conferinţe, Putin face referire, de regulă, la domeniul apărării din Rusia, situaţia economică din ţară, sectorul energetic, cel al sănătăţii, starea naţiei, precum şi la alte domenii extrem de importante.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine astfel de conferințe de presă anuale, începând din anul 2001. Una dintre regulile încetăţenite deja la această conferinţă anuală este ca liderul de la Kremlin să prezinte mai întâi principalele date referitoare la economia naţională şi stadiul actual al societăţii din Rusia, la starea naţiei, apoi jurnaliștii au posibilitatea de a adresa întrebări.

Ultima conferință anuală a avut loc pe 20 decembrie 2018, la Centrul pentru Comerț Internațional din Moscova, ea a durat trei ore și 45 de minute, iar Vladimir Putin a răspuns la 61 de întrebări. În cadrul acelei conferinţe, preşedintele a vorbit despre situaţia internaţională, despre situaţia economică din Rusia, situația din Siria.

De asemenea, Putin a oferit date concrete despre PIB-ul din Rusia, producția industrială, creşterea economică, investițiile capitalului fix, volumul circulației mărfurilor, volumul comerțului en-detail, cererea de consum, creșterea veniturilor reale ale populației, nivelul real al salariului din Rusia, inflație, șomaj, excedentul balanței comerciale, rezervele valutare și în aur, evoluţia bunăstării naționale, situaţia pensiilor, speranţa de viață în Rusia, precum şi despre multe alte subiecte./vdraguta/gpodea

www.tass.ru – 19 decembrie