Rusia este interesată să mențină legăturile cu SUA (Putin)

Rusia este interesată de dezvoltarea și menținerea legăturilor cu SUA, indiferent de cine este la putere la Casa Albă, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cursul marii conferințe de presă, ținută la Moscova. „Suntem totuși interesați de dezvoltarea și menținerea legăturilor cu SUA și vom face asta indiferent de cine se află la Casa Albă, de cine controlează ambele camere ale Congesului SUA”, a declarat șeful statului rus la conferința de presă ținută astăzi.
Potrivit RIA – Novosti, în noaptea de 18 spre 19 decembrie, Camera Reprezentanților a Congresului SUA l-a pus sub acuzare pe președintele Donald Trump, în temeiul a două articole: „depășirea atribuțiilor”și „punerea de piedici Congresului”. După votarea în Camera Reprezentanților, cazul merge în Senat, care trebuie să efectueze un proces asupra lui Trump. Pentru înlăturarea de la putere a președintelui SUA va fi nevoie de două treimi din voturile senatorilor. Majoritatea republicană din Senat nu intenționează să-l pună sub acuzare pe Trump.
Democrații declară că Trump a oprit ajutorul militar pentru Ucraina, aprobat de Congres, cerându-i în schimb președintelui Vladimir Zelenski servicii politice sub forma unei anchete împotriva oponentului lui Trump, Joe Biden. /snicolau/sdm2

(www.ria.ru – 19 decembrie)