Ministrul sănătăţii, Victor Costache, face precizări cu privire la cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti precizează că a demarat o anchetă administrativă încă din 22 decembrie, ziua producerii evenimentului în urma căruia o pacientă a suferit arsuri pe masa de operaţie, după ce ministrul sănătăţii a trimis acum două zile Corpul de Control la această unitate medicală. Victor Costache susţine că s-a dorit muşamalizarea acestui caz:

Victor Costache: Nici conducerea spitalului, nici conducerea secției chirurgicale respective nu ne-a semnalat acest incident deosebit de grav. Nu am aflat de la jurnaliști, am aflat din mediul chirurgical, ştiţi, lumea chirurgicală este mică. Vă daţi seama ce incident s-a întâmplat duminică, iar noi am aflat vineri seară. Este un incident deosebit de grav și tocmai pentru că sunt și medic și ministru al sănătății nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei.

Realizator: În comunicatul remis presei azi-noapte, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca susţine că incidentul respectiv a fost rapid gestionat de echipa medicală, apoi a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă. Dacă în urma acesteia vor fi evidenţiate fapte sau aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept, se mai arată în comunicat./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 decembrie