Secretarul de stat al SUA a anunţat că anul viitor va efectua vizite în Ucraina, Republica Belarus, Kazahstan, Uzbekistan şi Cipru

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că, anul viitor, va efectua vizite în Ucraina, Republica Belarus, Kazahstan, Uzbekistan şi Cipru.

Mike Pompeo a făcut acest anunţ, luni, pe contul său de Twitter. „Sunt bucuros să vizitez anul care vine Ucraina, Republica Belarus, Kazahstan, Uzbekistan şi Cipru pentru a mă întâlni cu partenerii noştri şi pentru a reitera priorităţile SUA în Europa şi Asia Centrală” – a scris Pompeo.

După cum se afirmă într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, şeful diplomaţiei americane va vizita Kievul la 3 ianuarie, în timpul vizitei fiind prevăzute convorbiri cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu ministrul ucrainean de externe, Vadym Prystaiko, şi cu ministrul apărării, Andriy Zahorodniuk.

O sursă diplomatică a anunţat Agenţiei TASS că secretarul de stat american, Mike Pompeo, nu are planificată o vizită în Rusia în luna ianuarie, în timpul deplasării sale în Ucraina şi Republica Belarus. „Vizita lui Mike Pompeo la Moscova nu este planificată” – a răspuns sursa citată, răspunzând la întrebarea jurnalistului TASS dacă este posibil ca Mike Pompeo să vină şi în capitala Rusiei./ssirbu/schelaru

www.tass.ru – 30 decembrie