Cel mai bine vândut film românesc din istorie în primul weekend de la lansare din ultimii 30 de ani – „5GANG: Un altfel de Crăciun“

În primul weekend de la lansarea în cinematografe, care a avut loc pe 27 decembrie, filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun“, regizat de BRomania, a înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani.

„5GANG: Un altfel de Crăciun“ a generat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei românești, după anul 1989. Filmul, lansat pe 27 decembrie, a fost vizionat de 146.785 de spectatori și are până acum încasări de 2,831,396 lei, ceea ce îl clasează în topul filmelor de pe piață.

Succesul din online al vloggerilor a ajuns și în sălile de cinema, filmul doborând un record inițial chiar înainte de intrarea în cinematografe, cu de 10.000 de bilete vândute în etapa de presale.

În primele zile de la lansare, cinematografele au suplimentat afișarea filmului în săli, datorită cozilor de oameni prezenți. Filmul a avut vineri premiera în cinematografele din toată țara.

     Selly, personajul principal din film, a mulțumit tuturor oamenilor care au dat o șansă filmului de Crăciun, în primele zile de la lansarea în cinematografe:

„A fost neașteptat pentru noi să atingem și recordul ăsta. Tot ce am urmărit cu acest film este să ne îndeplinim un vis de a spune o poveste despre noi și despre prietenia noastră. Acest rezultat demonstrează încă o dată faptul că suntem o față nu numai în online, ci și în offline, cu o comunitate uriașă și foarte implicată în ceea ce facem. Transmit mulțumiri echipei și tuturor celor care și-au rupt din  timp pentru a vedea 5GANG: Un altfel de Crăciun. Este un proiect în care am investit nu doar timp, ci și emoții și sentimente. Faptul că atât de mulți oameni au venit să-l vadă ne face foarte fericiți și ne motivează să muncim mai mult și să facem lucruri și mai mari în 2020.”, a transmis Selly.

Filmul este debutul regizoral al lui Matei Dima, care a mărturisit că este un an bun pentru lansarea unui film românesc și mlțumește atât echipei tinere implicate, cât și publicului prezent în cinematografe:

„Au fost câteva luni nebune din mai până acum, luni în care nu am facut altceva decât să mă chinui să ofer cel mai bun produs de comedie pentru familie pe care eu și echipa îl putem face. Cel mai mult mă bucură că am reușit, printr-o comedie pentru familie, să transmitem un mesaj pozitiv către atât de mulți oameni. Pe această cale, aș vrea să transmit felicitări către toată echipa tânără din spatele filmului, media de vârstă fiind de 30 de ani. ”, a declarat BRomania, regizorul filmului.

Filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun” este disponibil în cinematografele din toată țara. Bilete pot fi cumpărate pe film.5gang.ro.

RADOR – 31 decembrie