Chef-ul francez Marc Veyrat a pierdut procesul intentat Ghidului Michelin

Chef-ul francez Marc Veyrat a pierdut în instanţă, după ce a încercat să forţeze Ghidul Michelin să explice de ce i-au fost retrase cele trei stele. Pentru Marc Veyrat, simpla aluzie că ar fi pus brânză englezească, cheddar, în sufleul său a fost intolerabilă. El se mândreşte că foloseşte numai produse locale în restaurantul său „Maison des Bois, din Alpii Francezi şi a vrut să vadă în detaliu explicaţiile insperctorilor Michelin. Michelin l-a numit „o divă narcisistă” şi a avertizat că toate criticile viitoare vor fi extrem de severe dacă dl Veyrat va câştiga procesul. Respingând plângerea sa, un tribunal din Nanterre a afirmat că dl Veyrat nu a pus la îndoială competenţa Michelin când i-au fost acordate cele trei stele, adăugând că acesta nu a reuşit să dovedească vreo pierdere materială după retragerea celor trei stele. Totodată, tribunalul a decis că chef-ul trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată./opopescu/aionescu

BBC SERVICIUL MONDIAL – 31 decembrie