THE NEW YORK TIMES: Halep și Cornet au găsit modalități unice de a ajuta contra incendiilor de vegetație

Românca Simona Halep, numărul patru mondial [în tenisul feminin – n.trad.], a găsit o modalitate unică de a susține eforturile de ajutorare și refacere pe fondul catastrofei incendiilor de vegetație din Australia: va dona bani de fiecare dată când va țipa la antrenorul ei australian.

Alți jucători de tenis din întreaga lume, îndemnați în parte și de apelul la acțiune al tenismanului Nick Kyrgios, s-au angajat să doneze câte 200 de dolari australieni (139 de dolari americani) pentru cauză de fiecare dată când servesc un as. Dar, a remarcat Halep, serviciul nu e punctul ei forte.

„Ei bine, oameni buni, știți că iubesc Australia, dar știți și că nu reușesc prea mulți ași”, a scris ea pe Twitter.

„Așadar, vreau să ajut, iar promisiunea mea e următoarea… de fiecare dată când îi voi crea lui @darren_cahill dificultăți în boxa mea, la toate meciurile mele din Australia, voi dona câte 200 de dolari”, a precizat ea, referindu-se la antrenorul ei, Darren Cahill. „Astfel voi dona mult mai mulți bani.”

Halep, care a reluat colaborarea cu Cahill anul trecut, după ce se despărțiseră la finalul lui 2018, protestează adesea energic în cursul meciurilor în direcția boxei sale.

Pe de altă parte, numărul unu mondial feminin, Ash Barty din Australia, a declarat că va dona Crucii Roșii toți banii de premiu pe care-i va câștiga de pe urma participării ei la turneul Brisbane International de săptămâna viitoare.

Cei mai mulți jucători de tenis de vârf din lume se află deja în Australia pentru inaugurarea Cupei ATP și alte turnee de încălzire de dinaintea primului Grand Slam al anului.

Alize Cornet din Franța, care, la fel ca Halep, nu e cunoscută pentru măiestria serviciului ei, a venit și ea cu o idee originală de donații.

„Aceste incendii de vegetație din Australia îmi sfâșie inima. […] Și, cum spunea și Simona, nu se vor strânge prea mulți bani de la mine dacă trebuie să mă bazez pe serviciul meu! Așa că voi dona câte 50 de dolari americani de fiecare dată când voi câștiga un punct cu un drop shot la Australian Swing. Mult mai eficient”, a scris ea pe Twitter.

Articol de Sudipto Ganguly (Mumbai)

https://www.nytimes.com/reuters/2020/01/05/sports/tennis/05reuters-australia-bushfires-tennis.html

Traducere: Andrei Suba

THE NEW YORK TIMES (SUA) – 5 ianuarie 2020 (Reuters)