Ungaria trimite noi contingente de poliţişti în Serbia şi Macedonia de Nord

Realizator: Ungaria trimite noi contingente de poliţişti în Serbia şi în Macedonia de Nord, pentru a sprijini cele două ţări în activităţile de pază la frontieră. Oamenii legii din Ungaria au participat de zeci de ori la astfel de misiuni, în ultimii ani.
Corespondenţă din Budapesta – Reporter: Emil Groza – Poliţia ungară a informat că s-a decis trimiterea a 20 de poliţişti în Serbia şi a 30 în Macedonia de Nord pentru sprijinirea autorităţilor din aceste ţări în activităţile de pază a frontierelor. Potrivit unui comunicat al poliţiei ungare, oamenii legii din Ungaria vor folosi maşini de teren şi camere cu termoviziune şi vor participa în primul rând la acţiuni de patrulare în zona frontierelor şi vor contribui la reţinerea traficanţilor de persoane şi a imigranţilor ilegali, aceştia desfăşurându-şi activitatea sub coordonarea autorităţilor din ţările respective.
În ultimii ani, poliţiştii ungari au participat de mai multe ori la astfel de misiuni în cele două ţări, aceştia deplasându-se acum pentru a 40-a oară în Serbia şi pentru a 45-a oară în Macedonia de Nord./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 ianuarie)