„Totul este în regulă”, a postat Donald Trump pe Twitter, după atacul iranian asupra bazelor aeriene din Irak

Preşedintele Trump a postat pe Twitter că totul este în regulă. El a afirmat că se fac estimări privind eventualele victime şi pagube şi că miercuri va face o declaraţie. Confruntat cu cel mi important test al mandatului său, întrebarea pentru Donald Trump este dacă să continue escaladarea sau să demonstreze mai multă reţinere.

După ce a avertizat în mod repetat că se va răzbuna dacă Iranul atacă, reacţia sa iniţială faţă de atacurile cu rachetă a fost surprinzător de redusă. „Totul este în regulă”, a scris el pe Twitter, adăugând „Până acum e bine”, vorbind despre estimările pagubelor. Ministrul iranian de externe, Javad Zarif, a scris pe Twitter că ţara sa a ajuns la o concluzie referitoare la măsurile de apărare, în conformitate cu articolul 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Anterior, televiziunea iraniană a transmis imagini ale atacurilor cu rachete. Aceasta a afirmat că rachetele au fost lansate de divizia aerospaţială a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului. Gărzile au ameninţat cu noi atacuri asupra Statelor Unite şi a aliaţilor acestora, dacă americanii ripostează după aceste atacuri cu rachete./aionita/sdm2

BBC SERVICIUL MONDIAL – 8 ianuarie