Cine este acest premier al României, Ludovic Orban, care nu consideră guvernul moldovean drept un partener serios

 

Iată, un anune şef român a declarat că nu consideră Cabinetul Chicu (Guvernul Republicii Moldova) drept un partener serios. Cine este acest şef flecar? Chiar premierul României, Ludovic Orban.

Faptul că el este președintele Partidului Național Liberal din România este suficient pentru a-l caracteriza. Conceptele de „liberal” și „raţiune” sunt în esenţă incompatibile. În plus, nu există o tendință ideologică și politică mai agresivă decât liberalismul, ai cărui susținători, ascunși după cuvântul dulce „libertate”, sunt gata să distrugă pe oricine care își exprimă cea mai mică îndoială cu privire la corectitudinea opiniilor și a acțiunilor lor. Dar Ludovic Orban nu este criticat numai pentru acest lucru. Ci și pentru acest lucru:

În vara anului 2008, președintele de atunci al României, Traian Băsescu, a vorbit despre poziția „imbecilă” a lui Ludovic Orban, care la momentul respectiv era ministru al transporturilor, în privinţa inundațiilor din țară.

În replică, Orban a declarat: „Singurul imbecil în această situație este cel care își permite să folosească astfel de expresii”. (un exemplu de comunicare inteligentă între lideri la vârf ai acestei țări).

După ce a vorbit unui grup de femei membre PNL din județul Alba, în luna martie 2006, el a fost acuzat de sexism din cauza afirmaţiei „nu trebuie să treceţi prin patul niciunui şef ca să ajungeţi într-o funcţie publică importantă” și a enumerării politicienilor români de sex feminin care au făcut asta și care nu.

Apoi, în luna decembrie 2007, automobilul lui Orban a lovit o fată de 16 ani, care în urma accidentului a fost internată în spital. După aceasta, premierul român l-a îndemnat pe Orban să demisioneze, însă acesta a refuzat să facă acest lucru. Procuratura a decis să nu deschidă o procedură penale împotriva lui, deși a fost amendat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

Iată cine este această mutră care ne învaţă despre viaţă.

Material de Aleksandr Muravskii

Traducerea: Svetlana Sîrbu/cciulu