Fostul premier Victor Ponta crede că Autostrada Unirii nu se va construi niciodată

Liderul PRO România, fostul premier Victor Ponta, crede că Autostrada Unirii nu se va construi niciodată.

Prezent la Iaşi, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, Victor Ponta a atras atenţia că au existat bani pentru acest proiect încă din 2015, dar nu au fost folosiţi, iar în viitorul buget al Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru Autostrada Unirii.

Victor Ponta: 2015 – am avut Masterplan de Transport semnat cu Uniunea Europeană și am avut bani în Programul Operațional Infrastructură Mare puși de doamna Corina Crețu. După aceea a venit Cioloș, nu a făcut nimic; după aia venit Dragnea, nu a făcut nimic; liberalii au dat o lege de care nu era nevoie, pentru că aveai deja tot. Am aflat că au dat o ordonanță de urgență prin care au anulat toate procedurile, asta înseamnă că 18 luni de acum încolo nu se poate porni nicio licitație, după care am mai aflat că în următorul buget al Uniunii Europene nu mai sunt bani.

Realizator: Victor Ponta a mai spus că după alegeri trebuie să existe un consens politic la nivel naţional pentru construirea acestei autostrăzi, asfel încât toate viitoarele guverne să aloce fonduri. De aceeaşi părere este şi Marcel Ciolcau, preşedintele interimar al PSD. El a scris pe o reţea de socializare că România are nevoie de politici publice care să unească toate provinciile istorice şi că un proiect de ţară poate începe cu Autostrada Moldovei./cpodea/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 ianuarie