Zeci de constănţeni au format un lanţ uman în centrul vechi al oraşului pentru apărarea unor vestigii istorice

Zeci de constănţeni au format un lanţ uman în centrul vechi al oraşului pentru apărarea unor vestigii istorice. Protestul, iniţiat de Asociaţia „Constanţa Altfel”, a vizat construirea unui imobil cu patru etaje pe un teren pe care se află un pavaj din perioada elenistică. Mai multe ne spune corespondentul RRA Sorin Cealera.
Reporter: Investitorul care construiește imobilul are toate autorizațiile necesare, însă cei care au format un lanț uman pentru istoria Constanței spun că aprobările au ignorat avizele negative ale Comisiei Tehnice de Urbanism.
Romeo Rezeanu, fost consilier local, membru al Asociației civice „Constanța Altfel”: Nu am văzut niciodată ca un singur proiect să întrunească atâtea împotriviri și de la Comisia Tehnică de Urbanism. Noi, cei de la „Constanța Altfel” am inițiat în 2018 contestația PUD-ului, în 2019 – o contestație a autorizației. Vom continua pe calea asta.
Reporter: Investitorul a escavat până acum în porțiunea de teren unde nu se află vestigiile. Beneficiarul este obligat prin certificatul de descărcare arheologică să nu distrugă vestigiile și să le conserve. Este vorba despre un pavaj din perioada elenistică, un canal de scurgere și ziduri de construcții din piatră./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 ianuarie