Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, luate de autorităţile române

Radiojurnal – Realizator: Institul de Sănătate Publică a tipărit pliante cu informaţii despre pneumonia cu noul coronavirus, care sunt distribuite călătorilor ce ajung pe aeroporturile din România. Aeroportul Henri Coandă din capitală nu are echipament de monitorizare a temperaturii cororale, însă au fost amplasate panouri informative şi sunt două echipe medicale şi două ambulanţe pregătite de intervenţie. Materiale informative sunt oferite pasagerilor şi la Târgu Mureş – după cum a precizat şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Iuliu Moldovan:
Iuliu Moldovan: Dacă există manifestări de tip gripal, cu febră, dureri musculare şi antecedente de călătorie în China sau contact cu persoane care au călătorit în China, persoanele respective să fie atente la orice simptomatologie care seamănă cu o simptomatologie de tip gripal să se prezinte la Clinica de boli infecţioase din Târgu Mureş sau cea din teritoriu.

Realizator: Pasagerul cu simptome de gripă, preluat aseară de o ambulanţă imediat după ce a aterizat la Bucureşti, nu este infrectat cu noul coronavirus – spun reprezentanţii Ministerului Sănatăţii. Cetăţeanul fusese în China în urmă cu trei luni, dar perioada de incubaţie a virusului nu depăşeşte 14 zile./lazard/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 ianuarie)