Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale va fi supus votului mâine, în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor. Social-democraţii spun că vor vota în favoarea documentului, dar vor cere excluderea din text a amendamentului care elimină renta viageră a sportivilor, artiştilor şi oamenilor de ştiinţă, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis:
Alfred Simions: Am introdus pe ordinea de zi în urmă cu două săptămâni proiectul acesta care face referire la abrogarea pensiilor speciale, iar mâine vom vota în consecință pentru eliminarea acestor pensii. Liderii marcanţi ai Partidului Naţional Liberal au anunțat că în cel mult 30 de zile vor elimina aceste pensii speciale. Au mâine ocazia să vină să elimine pensiile speciale şi orice tertip de amânare a acestui vot nu face decât să demonstreze încă o dată că de fapt nu doresc eliminarea acestor pensii speciale.
Realizator: Liberalii spun că amendamentul care elimină rentele viagere a fost adăugat la proiectul iniţiat de ei tocmai de către PSD, la iniţiativa deputatului Adrian Solomon. Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman, crede că din acest motiv, mâine, unele formaţiuni ar putea cere retrimiterea actului normativ la comisiile de specialitate.
Florin Roman: Noi vom solicita în plen pe procedură ca aceste amendamente să fie supuse dezbaterii în plen şi sigur că dacă ele sunt respinse numai fac parte din corpul legii. Din punctul nostru de vedere, nu este necesară retrimiterea la Comisie, pur şi simplu PSD trebuie să vină să-şi asume introducerea acelor amendamente, care la momentul respectiv au scandalizat inclusiv conducerea PSD, să le respingem la vot şi să votăm proiectul aşa cum este./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 ianuarie)