Criză acută de personal în mai multe domenii de pe piaţa muncii din România

Piaţa muncii din România se confruntă în continuare cu criză acută de personal în mai multe domenii. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la Vaslui, unde agricultura are un deficit important de forţă de muncă, deşi rata şomajului în zonă este destul de ridicată, iar unii angajatori oferă salarii tentante. Despre ce este vorba, aflăm de la corespondenta RRA, Alina Darie:

Reporter: Agricultura este unul din domeniile care se confruntă cu o criză majoră de forță de muncă la nivelul județului Vaslui, mai ales când este vorba despre personal calificat, cum ar fi mecanizatorii. Patronii firmelor agricole susţin că oferă salarii și de 3000 sau 4000 de lei lunar, însă tinerii, mai ales, nu vor să lucreze în acest domeniu.

Angajații calificaţi sunt în vârstă și cei mai mulți dintre ei s-au pensionat. Una din cele mai mari ferme agricole de pe valea Prutului a anunțat că oferă cinci bursele elevilor care urmează la liceu specializarea agricolă, cu condiția să vină să se angajeze aici, însă nici un elev nu s-a arătat interesat./cmorozanu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie