Meghan Markle renunță la cetăţenia britanică

Meghan Markle continuă să rupă legăturile cu Marea Britanie. Pe 8 ianuarie, ea și prințul Harry și-au anunțat intenția de a se retrage din familia regală. O situație remarcată câteva zile mai târziu, când familia ducilor de Sussex a fost forțată să renunțe la titlul de alteţă regală. Viitorul părinților lui Archie se află acum de cealaltă parte a Atlanticului, în Canada. Deşi această ţară nu îi primeşte cu braţele deschise, Meghan Markle pare decisă să vrea să rupă în mod clar legăturile cu Regatul Unit. Potrivit „The Sun”, ea a pus capăt demersurilor întreprinse pentru a deveni cetățean britanic.
Totuşi, povestea de dragoste începuse bine. În mai 2018, după căsătoria ei cu Prințul Harry, Meghan Markle a început procesul de dobândire a naționalității britanice. Dar, după aproape doi ani, ea a pus capăt acestui demers. Revenită în Canada, de la începutul crizei care a zguduit Palatul Buckingham, ea s-ar fi aflat într-o situație extrem de complicată pentru a putea dobândi cetățenia datorită unei legislații deosebit de exigente.
Într-adevăr, potrivit legilor britanice privind imigrația, trebuie să aștepți cinci ani pentru a obține cetățenia. O perioadă în care este necesară respectarea riguroasă a legislaţiei. Iar Meghan Markle nu ar fi avut dreptul să petreacă mai mult de 270 de zile în afara Regatului Unit între 2020 și 2023, dintre care cel mult 90 de zile pe an. Dar Meghan Markle și Prințul Harry își doresc să petreacă cel puțin jumătate de an în Canada. Deşi Ministerul de Interne britanic are o anumită putere discreţionară, nu există niciun fel de facilităţi pentru familia regală. (www.lepoint.fr – 29 ianuarie)/rcostea