Începe la Sanremo cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Cântecului Italian

În această seară urmează să înceapă la Sanremo cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Cântecului Italian. Este un eveniment muzical major, care se anunţă şi anul acesta plin de surprize. Trimisul nostru special, Ştefan Naftanailă, relatează.
Reporter: Conform obiceiului, și actuala ediție a Festivalul Cântecului Italian de la Sanremo, care începe în această seară la Teatrul Ariston, vine cu câteva modificări importante față de ediția trecută. Prima dintre ele îi are în vedere pe cei care debutează la Sanremo. Astfel, secțiunea Nuove Proposte revine în concurs, după ce anul trecut debutanții şi consacrați au concurat împreună. A doua noutatea importantă este legată de seara de joi 6 februarie, care este dedicată în întregime succeselor lansate la Sanremo, piese pe care cei 24 de interpreți consacrați le vor interpreta alături de invitați italieni sau străini, performanța lor fiind votată de membrii orchestrei și ai grupului vocal.
Piesele din concurs sunt toate în primă audiție, de alegerea lor fiind răspunzător directorul artistic al festivalului, Amadeus, unul dintre prezentatorii de emisiuni de la Rai 1. Mai amintesc faptul că, în afara posturilor publice de radio și televiziune, la eveniment sunt prezente și multe dintre posturile particulare de radio din Italia, răspândite prin tot centrul orașului Sanremo și instalate în principal în vitrinele magazinelor./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 februarie