Preşedintele american, Donald Trump, va susţine discursul anual despre starea naţiunii

Preşedintele american, Donald Trump, va susţine în această noapte, ora României, discursul anual despre starea naţiunii. Liderul de la Casa Albă a promis să vină în faţa Congresului cu un mesaj pozitiv.

Reporter: Mihaela Mihai – Mesajul pozitiv se datorează faptului că preşedintele american, Donald Trump, trece printr-o perioadă bună: achitarea sa în Senat, în cadrul procedurii de impeachment – de punere sub acuzare şi demitere – este dată ca certă. Verdictul va fi anunţat mâine, iar sondajele de opinie îi sunt favorabile. În plus, economia americană merge bine, în condiţiile în care Statele Unite au încheiat, în ultima perioadă, acorduri comerciale cu China, Canada şi Mexic.

Potrivit unor consilieri ai lui Trump, citaţi de Agenţia Reuters, tema discursului din acest an va fi „Marea Renaştere Americană”. Donald Trump a câştigat, de asemenea, cu uşurinţă primele alegeri primare, organizate ieri în statul Iowa, pentru desemnarea candidatului republican, în scrutinul prezidenţial american din noiembrie. În tot acest timp, oponenţii săi democraţi au avut o serie de probleme şi au amânat anunţarea câştigătorului.

France Presse crede că este puţin probabil ca preşedintele Donald Trump să se refere în discursul despre starea naţiunii, la procedura de impeachment. Nu a făcut acest lucru nici fostul lider de la Casa Albă, Bill Clinton, acuzat în anul 1999 că a minţit în privinţa faptului că a avut o aventură cu o fostă stagiară, Monica Lewinsky./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 februarie