ISCOADA caută cercetări despre care nu s-a aflat destul!

O nouă platformă popularizează lucrări care rămân necunoscute în afara cercurilor academice: ISCOADA caută cercetări despre care nu s-a aflat destul!

ISCOADA este un proiect care a pornit de la faptul că sute de studenți, masteranzi, profesori și cercetători produc materiale care rămân necunoscute în afara cercurilor academice.

 

Eseuri, licențe, disertații și lucrări de doctorat sunt citite de o mână de oameni, după care își continuă existența în arhive sau foldere uitate. Articolele publicate în jurnale de specialitate ajung doar la specialiști. Puține cărți sunt citite dincolo de universul îngust al lumii academice. Producem cunoaștere, dar aceasta rămâne ascunsă în cotloanele universităților.

 

ISCOADA răspunde acestei izolări a lumii academice de societate. Platforma caută articole scrise, materiale de arhivă sau foto-video care prezintă, într-un format sintetizat și accesibil, cercetări din antropologie și științe conexe.

 

Dacă ai o cercetare individuală sau de grup în format text sau multimedia, un eseu, o licență, o disertație, sau un doctorat, așteptăm abstractul sau lucrarea ta în formă editată conform ghidului nostru de scriere la contact@iscoada.com până la data de 10.03.2020.

 

Echipa de redacție îți va oferi suport editorial și te va pune în legătură cu un expert potrivit subiectului pe care l-ai cercetat pentru feedback. Împreună, veți discuta despre structurarea informațiilor din articolul final, ori despre eventuale completări, acolo unde e cazul. Vei fi apoi ajutat cu feedback pe partea editorială, pentru rescrierea materialului tău într-unul mai prietenos pentru publicul larg.

 

ISCOADA așteaptă subiecte din antropologie, etnologie, sociologie, arheologie, studii vizuale, film documentar, filosofie, psihologie, neuroștiințe, lingvistică, inteligență artificială și realitate virtuală.

 

Textele selectate vor fi remunerate.

 

Ghidul de scriere ISCOADA, Parteneri și Colaboratori: www.iscoada.com

 

Platforma ISCOADA este un proiect co-finațat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.