Numărul minorilor care cad victime abuzului sexual pe internet este în creştere

Numărul minorilor care cad victime abuzului sexual pe internet este în creştere, anul trecut fiind raportate de către Organizaţia „Salvaţi Copiii” din România aproximativ 1.600 de cazuri, în special copii sub 10 ani. Datele arată că majoritatea victimelor sunt fetiţe, procent care se menţine similar cu cel din anii precedenţi. George Roman, director de programe Salvaţi Copiii explică riscurile la care sunt expuşi cei mici pe internet:
George Roman: Este vorba de cei care încearcă să racoleze pe internet copii în vederea exploatării sexuale, fie pentru a le transmite imagini cu ei în diferite situaţii. Mai există şi un alt risc cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, sunt mulţi copii care îşi divulgă adresele şi alte date – nume, vârstă, şcoală – şi, în ultimul rând, contactul cu materiale dăunătoare sau care au un conţinut extrem, cum ar fi violenţă extremă, consum de droguri, comiterea de infracţiuni – o mulţime de elemente care-i pot conduce pe copii la comportamente care nu sunt acceptate social şi, care, pot fi sancţionate inclusiv din punct de vedere penal. Părinţii ar trebui să îi convingă pe copii că trebuie să aibă acces permanent la datele lor.
Realizator: Pentru a combate fenomenul imaginilor şi materialelor video pornografice cu minori, Organizaţia „Salvaţi Copiii” derulează proiectul „Ora de Net” în cadrul căruia funcţionează linia de raportare esc_ABUZ , unde utilizatorii de internet pot raporta conţinut ilegal – transmite reporterul nostru Felicia Mocanu./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 februarie)