Realizator: În Bucureşti, compania Termoenergetica va solicita despăgubiri de la Electocentrale Bucureşti S.A. Elcen în urma celei mai mari avarii din istoria sistemului de termoficare ce a afectat cetăţenii din sectoarele 2 şi 3. Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetica, a afirmat că avaria s-a produs din cauza creşterii bruşte a temperaturii de livrare a agentului termic, şi nu din cauza ţevilor degradate.
Alexandru Burghiu: Se tot încearcă să se spună că ţevile ar fi trebuit să reziste. Noi ştim ceea ce înseamnă posibilitatea din punct de vedere tehnic a ţevii pentru presiune, pentru debit, pentru temperatură. De aceea solicităm, comanda zilnică a fost de 96-98 de grade. Noi, în câteva minute, am avut o creştere de peste 20 de grade. Este logic că este un şoc. Coincide momentul dilatării şi al contractării ţevii cu momentul avariei. În acest caz, din toate punctele de vedere, este clar că există legătură directă şi de cauzalitate între creşterea de temperatură, respectiv şocul de temperatură, şi avaria produsă. O astfel de întâmplare nu poate rămâne făra urmări. Bineînţeles că se vor cere şi solicita despăgubiri pentru că nu este normal ca bucureştenii, comania municipală Termoenergetica să plătească pentru greşala celuilalt sau pentru fapta altuia.
Realizator: Directorul Termoenergetica a subliniat că populaţia nu va suporta niciun fel de pierderi în factura direct în urma avariilor înregistrate în sistemul de termoficare, a transmis reporterul RRA Atena Teognoste./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 februarie)