Cel mai vârstnic bărbat din lume este un japonez care are 112 ani

Cel mai vârstnic bărbat din lume este un japonez care are 112 ani, potrivit Guinness World Records, care i-a acordat miercuri un certificat oficial. Chitetsu Watanabe îi succedă unui compatriot, Masazo Nonaka, care a murit pe 20 ianuarie, la vârsta de 113 ani.
Pentru Chitetsu Watanabe, secretul longevității sale constă în faptul că „nu se enervează niciodată și îşi păstrează zâmbetul”, declara el, pentru presa locală, anul trecut.
Născut pe 5 martie 1907, a studiat agricultura, a lucrat în industria zahărului din Taiwan și a servit în armata japoneză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
După conflict, s-a întors la Niigata, orașul său natal, unde a lucrat ca funcționar public până la pensionare.
Bătrânul, care locuiește într-un azil, are cinci copii, 12 nepoți, 16 strănepoți și un stră-stră-nepot, potrivit agenției japoneze de știri Kyodo News.
Japonia are un număr record de centenari. Peste 70.000 de persoane, dintre care aproape 90% sunt femei, au trăit în această ţară mai bine de un secol. De asemenea, decanul umanității, Kane Tanaka, şi-a sărbătorit acolo cea de-a 117-a zi de naștere în ianuarie. (www.lesoir.be – 13 februarie)/rcostea