Radio şi diversitate de Ziua Mondială a Radioului

Radio România sărbătoreşte astăzi, împreună cu radiourile din întreaga lume, Ziua Mondială a Radioului. UNESCO a ales, la cea de a 36-a Conferinţă Generală din noiembrie 2011, să omagieze radioul, acest mijloc de comunicare devenit parte esenţială a vieţii miliardelor de oameni din întreaga lume, iar Adunarea Generală ONU a consfinţit celebrarea în 2012Tema acestui an a Zilei Mondiale a Radioului este Radio şi diversitate.

La Radioul public suntem onoraţi să sărbătorim Ziua Mondială a Radioului pentru tot ce înseamnă acesta în viaţa noastră: furnizor de informaţii, muzică, sport, divertisment, teatru, prieten, companion, sfătuitor, platformă de publicitate, instrument de educaţie, accelerator de idei, sursă de inspiraţie, stimulator de imaginaţie.

Pentru toate lucrurile bune pe care radioul le oferă, îi spunem La Mulţi Ani!

Dar, aceasta nu este singura aniversare a acestor zile legată de mass-media. European Broadcasting Union (EBU) împlineşte, pe 12 februarie, 70 de ani de existenţă, de schimburi, solidaritate şi colaborare între organizaţiile media publice.

„În acest an, sărbătorim 70 de ani de la fondarea EBU. Este un moment de reflecţie pentru cât de departe am ajuns noi, serviciile publice de mass-media dar este şi momentul să privim în viitor. Membrii EBU au convingerea comună că mass-media de calitate are o contribuţie majoră în dezvoltarea societăţii. Organizaţiile media publice fac parte din ţesătura socială, culturală şi democratică a Europei şi trebuie să fie la fel de critice acum, precum au fost în orice moment al istoriei lor”, declara Noel Curran, Director General EBU.

La Mulţi Ani Radio România! La Mulţi Ani Radioului! La Mulţi Ani EBU!