Anul International BEETHOVEN la Sala Radio: Gabriel Bebeselea dirijeaza Simfonia a 2-a

Miercuri, 26 februarie (19:00), apreciatul dirijor roman GABRIEL BEBESELEA, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene in cele mai prestigioase sali de concert ale lumii ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, va dirija ORCHESTRA DE CAMERA RADIO, in cel de-al doilea concert Radio Romania dedicat Anului International BEETHOVEN (250 de ani de la nasterea sa).

Evenimentul de la SALA RADIO va aduce in fata publicului Simfonia a 2-a, compusa de ”titanul” de la Bonn in jurul varstei de 30 de ani, in perioada tragica in care surzenia incepuse sa se instaleze. Paradoxal, in ciuda contextului, simfonia degaja o vitalitate si o veselie ce contrasteaza cu situatia in care se afla Beethoven.

Programul serii cuprinde si alte doua creatii semnate de doi mari compozitori austrieci, al caror destin s-a intersectat cu cel al lui Beethoven: SCHUBERT – Uvertura in stil italian si MOZART – Concertul nr. 5 pentru vioara si orchestra, prilej de a o aplauda pe LUCICA TRITA, violonista intr-una dintre cele mai apreciate orchestre europene: Orchestra Simfonica  BBC (Londra).