24 de ucraineni, aflați la bordul vasului Diamond Princess, au refuzat să fie repatriaţi

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anunţat că 24 dintre cei 25 de cetăţeni ucraineni, care lucrează la bordul navei de croazieră Diamond Princess, nu au dorit să fie repatriaţi, informează Gromadske Radio, care îl citează pe șeful Departamentului de gestionare a crizelor din cadrul Serviciului consular al MAE din Ucraina, Maksim Kovalenko.
„Au anumite responsabilităţi, stabilite prin contract, de asemenea sunt luate în considerare şi doleanţele lor. În momentul de faţă, 24 dintre ei au anunţat că nu intenționează să revină în Ucraina. Se va stabili legătura cu un cetăţean ucrainean, care doreşte să revină în ţară”, a declarat oficialul ucrainean.
Nava Diamond Princess a părăsit portul Yokohama pe 20 ianuarie și a revenit în port pe 3 februarie. Autoritățile japoneze au plasat nava în carantină, pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza faptului că la bord s-a aflat un cetățean al RPC, care a coborât în ​​Hong Kong, și ulterior s-a îmbolnăvit de COVID-19. La bordul navei s-au aflat în total 3.711 de persoane, inclusiv 2.666 de turişti și 1.045 de membri ai echipajului. Conform celor mai recente date, 691 de pasageri de la bordul Diamond Princess sunt în carantină, în Japonia, contractând infecția cu noul coronavirus COVID-19.

(www.russian.rt.com – 25 februarie)/vdraguta/ilapadat