Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Cavaler al Legiunii de Onoare

Domnul Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost distins, miercuri, 26 februarie 2020, cu Ordinul Legiunea de onoare, în grad de Cavaler, de doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România.

În discursul său, Ambasadoarea Franței în România a pus în valoare contribuția semnificativă a domnului Chiriac la promovarea noii dramaturgii de limbă franceză, dar și importanța Festivalul de la Sibiu în cadrul Sezonul Franța-România.

„Francofon desăvârșit, ați legat relații puternice și durabile cu Franța de la o vârstă foarte fragedă. În 2013, ați pus bazele unei Platforme doctorale internaționale în domeniul artelor spectacolului și managementului cultural, în colaborare cu Școala Doctorală de Arte și Media din cadrul Universității Sorbonne Nouvelle. Obiectivul principal al acestei Platforme internaționale de cercetare doctorală este promovarea colaborării interinstituționale și a educației teatrale. (…) Ați promovat activ noua dramaturgie de limbă franceză, programând numeroase spectacole franceze și invitând profesori francezi ca parte a platformei doctorale internaționale din Sibiu. Am avut deja ocazia să o spun, Festivalul de la Sibiu a adus o contribuție deosebită la Sezonul Franța-România”, a declarat doamna Michèle Ramis

La rândul său, domnul Chiriac și-a exprimat recunoștința pentru primirea acestei distincții, subliniind relația deosebită dintre lumea artistică din Franța și România

„De-a lungul timpului s-a creat o profundă relație de loialitate, iar între Franța și Festivalul de la Sibiu a avut loc un schimb constant de idei și  de spectacole, toate acestea pe fondul unei incontestabile încrederi. Consider această decorație ca un gest de un înalt simbolism, de care sunt mândru și pentru care sunt recunoscător Franței și Excelenței sale, doamna Ambasadoare Ramis. Fie ca prietenia noastră să continue și să se bucure pe viitor de același succes ca și până acum”, a declarat domnul Chiriac.

În luna noiembrie a anului trecut, domnul Constantin Chiriac a fost decorat de Ambasadoarea Franței în România cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în semn de recunoaștere a contribuţiei sale la succesul Sezonului Franţa-România.

Gabriela Dita

Chargée de communication

Service de presse de l’Ambassade de France en Roumanie

gabriela.dita@diplomatie.gouv.fr

tel: 021. 303.1020

mob : 0752 318 539

facebook.com/France.Romania

twitter.com/FranceRomania

instagram.com/ambasadafrantei/

RADOR – 27 februarie