În cursa pentru Primăria Capitalei este nevoie de un candidat unic al dreptei – a spus, astăzi, candidatul independent Nicuşor Dan, după ce PNL a anunţat că-i acordă sprijinul politic la următoarele alegeri. Alianţa USR- PLUS se află în proces de desemnare a candidaţilor unici pentru primării, iar pentru Bucureşti anunţul PNL a schimbat datele problemei – a spus purtătorul de cuvânt al Alianţei USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu.
Ionuţ Moşteanu: Acelaşi PNL care a anunţat astăzi că-l susţine pe Nicuşor Dan, a venit cu o susţinere firească până la urmă pentru bucureşteni, pentru Nicuşor Dan. Acelaşi PNL, săpătmâna trecută, anunţa că îl susţine pe pesedistul Chirica, la Iaşi. Deci, am vrea să vedem nişte paşi mai consistenţi şi o dorinţă reală de reformă. Cred că acest lucru a început, cred că este un semnal care trebuie urmat în toată ţara şi chiar dacă a fost ratat planul pentru trecerea la alegerea primarilor în două tururi şi suntem pe cale, iată, să se rateze şi planuri de anticipate, să-i dăm la o parte pe pesedişti din toată ţara.
Realizator: PSD crede în continuare cu tărie că Gabriela Firea nu va avea o problemă să câştige Primăria Capitalei, a declarat senatorul PSD Lucian Romaşcanu.
Lucian Romaşcanu: Domnul Nicuşor Dan este un candidat bun pentru Primăria Capitalei. Sigur că este un competitor important pentru Gabriela Firea. Noi credem în continuare cu tărie că Gabriela Firea nu va avea o problemă să câştige Primăria Capitalei, în schimb ce aş vrea să subliniez este modul cum trece istoria pe lângă USR-PLUS. Dânşii mai aveau un pic şi declanşau un referndum, să vadă dacă îl susţin pe domnul Nicuşor Dan şi, iată că Partidul Naţional Liberal a venit şi le-a furat zahărul din ceai.
Realizator: Actualul primar al capitalei, social-democrata Gabriela Firea a criticat anunţul PNL, subliniind că în aceste zile ar fi trebuit să fie preocupat de problemele grave cu care se confruntă ţara – răspândirea coronavirusului şi interimatul Guvernului./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 februarie)