Un copil de 10 ani din Teleorman, suspect de infectare cu noul coronavirus

Realizator: Un copil de 10 ani, din Teleorman, este suspect de infectare cu noul coronavirus. El a fost transportat, în această după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria pentru îngrijiri medicale şi pentru a i se recolta probe de sânge.
Reporter: Elena Stuparu – Tatăl copilului s-a întors la începutul acestei săptămâni din Italia, dintr-o zonă în care este impusă carantina. El și întreaga familie, soția și doi copii, sunt de atunci izolați la domiciliu. Băiețelul de 10 ani s-a simțit rău azi-noapte și în această dimineață, așa că familia a cerut prin 112 o ambulanță. Cel mic a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria pentru îngrijiri medicale și pentru a i se recolta probe de sânge care vor fi trimise la Institutul „Matei Balș” din București, se spune medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu:
Luminiţa Dumitraşcu: A vărsat de vreo două-trei ori azi-noapte şi a făcut un 39 cu patru de dimineaţă. Fiind contact cu o persoană care a circulat în Italia, l-au adus cu izoletă, cu maşină de pompieri, cu toate precauţiile posibile. I s-au recoltat probe pentru diagnosticul de coronavirus, probele se vor trimite la Bucureşti./ilixandru/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – (27 februarie)