Două cazuri noi de infectare cu coronavirus, confirmate în România

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, au anunţat astăzi autorităţile de la Bucureşti.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi despre o femeie de 38 de ani din Timiş, care au călătorit recent în Italia, dar nu în zonele în care au fost semnalate focare de coronavirus. Care este starea de sănătate de sănătate a celor doi, a explicat Nelu Tătaru:

Nelu Tătaru: Tratăm două infecţii respiratorii: femeia care doar mai are restantă o tuse seacă, iar babatul, care este mai bine decât ieri, /…/ respiratorie ameliorată şi îşi vor urma tratamentul. Nu este cazul să ne gândim la epidemie sau să ne gândim la închiderea graniţelor sau la ce discuţii mai sunt. Nu! Tratăm nişte infecţii respiratorii.

Realizator: Cele două persoane vor rămâne internate la Cluj-Napoca şi la Timişoara. Autorităţile urmează acum să stabilească în cadrul anchetelor epidemiologice cu cine au intrat în contact cei doi bolnavi de coronavirus, pentru a putea testa şi izola persoanele respective./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 februarie