Realizator: Calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată până acum de cadavrelele descompuse ale miilor de oi de pe nava răsturnată la sfârşitul anului trecut, dau asigurări experţii de la Administraţia de Apă Dobrogea-Litoral. Fac monitorizări încă din noiembrie şi au constatat că probele de apă prelevate se încadrează în valorile normale. Incinerarea tuturor celor peste 14.000 de oi se va încheia peste două săptămâni, potrivit reprezentanţilor societăţii care se ocupă cu această operaţiune. Cadavrele oilor sunt aduse la un incinerator din judeţul Tulcea, sub supraveghere sanitar-veterinară. Iar de vineri până acum au fost arse aproape 1.800 de cadavre, echivalentul a 65 de tone, a precizat pentru RRA prefectul de Tulcea, Alexandru Iordan:
Alexandru Iordan: Capacitatea este de 40 de tone pe zi, dar din discuţiile purtate cu administratorul societăţii care deţine acest incinerator nu se vor arde mai mult de 24 de tone pe zi. Am luat legătura cu toate instituţiile abilitate, cu DSVSA Tulcea, cu Garda de Mediu Tulcea, în permanenţă suntem prezenţi acolo şi verificăm tot ceea ce presupune legalitatea acestei operaţiuni.
Realizator: Între timp, în portul Midia se lucrează non-stop pentru descărcarea cadavrelor animalelor din vaporul de transport, însă operaţiunea este dificilă pentru că sunt zone unde distanţa dintre punţi este de doar un metru./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 martie)