Crowdfunding pentru a introduce greieri în mâncarea belgienilor

„Pentru supraviețuirea noastră este imperativ să găsim surse de proteine ​​mai durabile decât cele din carne”, explică Gabrielle Wittock. Și această sursă de proteine, a găsit-o în insecte.
După câțiva ani de cercetare și colaborare cu experți din sectorul agro-alimentar, Gabrielle Wittock lansează Yuma. Acest startup oferă proteine ​​sub formă de făină de greieri. „Dacă luăm exemplul greierului, acesta are un impact ecologic nesemnificativ în comparație cu carnea și necesită mult mai puţine resurse naturale”, explică Yuma într-un comunicat de presă. „Pentru a obţine aceeasi cantitate de proteine, el va folosi de 2.000 de ori mai puţină apă”. Dar, de asemenea, „emite de 60 de ori mai puține gaze cu efect de seră și consumă de 25 de ori mai puțină hrană”, conform startup-ului.
Dar vederea unei insecte pe farfurie nu este un lucru obișnuit în Belgia. Chiar dacă „peste 2 miliarde de oameni mănâncă insecte zilnic în lume”, potrivit Yuma. Pentru a-i convinge pe cei mai reticenți, greierii sunt sub formă de făină în produsele Yuma. „Ideea este să mergeți treptat cu produse sănătoase și delicioase, în care greierul să fie transformat în făină, pentru a nu speria consumatorii”. Primele produse vor fi disponibile prin crowdfunding pe platforma Ulule. Este un prim pas în proiectul lui Gabrielle Wittock. „Trei luni mai târziu, în iunie, produsele vor fi disponibile în magazine”.
Prin urmare, greierii nu sunt vizibili deocamdată. Dar aceste produse sunt doar primul pas pentru obișnuirea belgienilor cu aceste noi obiceiuri. „Ulterior, Yuma va oferi un set de produse în care greierul va fi din ce în ce mai consistent și vizibil”, precizează fondatoarea. (www.lesoir.be – 4 martie)/rcostea