Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a pledat pentru închiderea şcolilor şi grădiniţelor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a pledat astăzi pentru închiderea şcolilor şi grădiniţelor, în contextul primelor cazuri de coronavirus din Bucureşti. Edilul a explicat că acestea ar reprezenta decizii responsabile, în condiţiile în care persoanele infectate au avut mai multe întâlniri, înainte de a fi testate pozitiv. Propunerea Gabrielei Firea a fost făcută în contextul în care Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă se va reuni din nou astăzi pentru a decide dacă este necesară închiderea şcolilor la nivel naţional. În cadrul Comandamentului de Urgenţă, primarul general a anunţat şi o serie de alte măsuri:

Gabriela Firea: Suspendarea activităților celor 14 teatre aflate în administrarea primăriei Generale a Capitalei, până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiți, dar se vor realiza doar repetiții și pregătiri pentru proiecte culturale, suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de orice tip cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul Municipal pentru Tineret, Compania Sport pentru Toți, ARCUB, meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori.

Deciziile au fost luate în contextul în care, pe lângă cele două persoane testate pozitiv, în Capitală mai sunt, în prezent, opt persoane în carantină şi 870 izolate la domiciliu, ne-a transmis reporterul RRA, Atena Teognoste./cmorozanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 martie