Măsuri temporare menite să limiteze propagarea coronavirusului în România

Guvernul a anunţat luni seară noi măsuri temporare menite să limiteze propagarea coronavirusului în România. Astfel, şcolile şi grădiniţele se închid de marţi şi până pe 22 martie, se amână simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, iar o eventuală decizie a suspendării cursurilor pentru studenţi va fi luată de fiecare universitate în parte. Totodată, instituţiile şi companiile private vor analiza posibilitatea ca angajaţii să lucreze de acasă. La o zi după suspendarea zborurilor din şi către Italia, ministrul interimar de interne, Marcel Vela, a anunţat suspendarea şi a curselor rutiere în comun.
Marcel Vela: Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până în data de 31.03.2020, ora 12:00, ora României.
Realizator: Şi personalul de la frontiera de vest a fost întărit pentru a-i identifica pe toţi cei care vin din Italia. Mai multe instituţii şi organizaţii au luat, la rândul lor, măsuri de prevenţie. 17 cazuri de contaminare au fost confirmate în ţară până acum, ultimele două chiar luni seară, la persoane care au revenit recent din Italia. Cinci pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi. 27 de persoane sunt în carantină, iar peste 11.000 sunt izolate la domiciliu./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI