Administrația Prezidențială a trimis un mesaj în care se arată că domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat

Realizator: La această oră era programată şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea noului cabinet. Potrivit unei informaţii de ultim moment, însă, Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. Alina Stănuţă este, acum, în direct, cu noi şi ne spune care este situaţia:
Reporter: Bună ziua. Şedința de plen este programată pentru această oră. Aici în sală sunt parlamentari care nu cred că au aflat de decizia surprinzătoare a premierului desemnat Florin Cîțu de a se retrage.
Administrația Prezidențială tocmai a trimis un mesaj în care se arată că domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri.
Într-o prima reacție, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a arătat că retragerea lui Florin Cîțu este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români și dădea asigurări că noile audieri pentru miniștri se vor desfășura cu celeritate.
Pe de altă parte, ședința de plen a Camerei Deputaților și a Senatului se poate desfășura. Departamentul pentru Situații de Urgență arăta, în avizul transmis la parlament, că în acest moment nu au fost dispuse măsuri excepționale la nivel național în cazul pandemiei cu COVID-19, prin urmare este avizată ședința de plen de astăzi./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie)