Un exemplu bun

Președintele României, Klaus Iohannis, sprijină deschiderea Casei Memoriale-Muzeu ,,Doina Cornea”. Administrația Prezidențială s-a alăturat, prin Muzeul Național Cotroceni, proiectului ,,Lumina din întuneric”, lansat de Fundația ,,Doina Cornea” și susținut de Casa de Licitații Artmark, constând într-o licitație caritabilă la care se vor vinde obiecte personale ce au aparținut cunoscutei disidente comuniste, ce a încetat din viață în luna mai a anului trecut.

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat importanța acestui eveniment – de a marca public faptul că națiunea română nu a uitat de importanța excepționalei și exemplarei figuri care a luptat pentru libertatea țării noastre în vremuri tulburi – Doina Cornea. Sprijinul pe care l-a acordat șeful statului este un apel la păstrarea vie a memoriei celor care s-au împotrivit regimului comunist, iar alți români trebuie să sprijine menținerea vie a valorilor autentice.

Totodată, Administrația Prezidențială a comunicat că va participa la licitația caritabilă organizată în seara de 24 martie, la București, înregistrând un formular de înscriere la licitarea unuia dintre cele 28 de obiecte-suvenir.

Biroul de lucru și scaunul Doinei Cornea, unde au fost scrise sute de manifeste anticomuniste, manuscrise care nu au fost niciodată expuse publicului larg, corespondența disidentei cu Ambasadele României din străinătate, permisul de conducere sau celebra bască verde tricotată de Doina Cornea, cu care apare în multe dintre ipostazele sale publice, sunt doar câteva dintre obiectele purtătoare de istorie, pe care luptătoarea anticomunistă le-a folosit de-a lungul activității sale care a schimbat istoria României și care acum sunt scoase spre vânzare în licitația caritabilă pentru prețuri simbolice între 50 și 800 de euro.

Licitația Caritabilă ,,Lumina din întuneric” va avea loc pe 24 martie 2020, ora 19:00 la Athenee Palace Hilton București. La eveniment pot participa toți cei interesați de obiecte – ori pur și simplu să o rememoreze pe Doina Cornea, fie în ziua evenimentului, fie plasând o ofertă pentru unul dintre obiecte la sediul expoziției de la Palatul Cesianu-Racoviță. Se poate totodată lăsa o ofertă online, pe www.artmark.ro, ori participa la licitație, online, prin platforma de licitare Artmark Live.