Klaus Iohannis îl va desemna din nou pe Ludovic Orban pentru a forma guvernul, spune Marius Paşcan

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou premier. Discuţiile au loc, după cum am mai anunţat, prin sistem teleconferinţă, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Ce se ştie până acum de la consultări ne spune, în direct, redactorul nostru, Alina Stănuţă:
Reporter: Bună ziua! După consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, arăta pe o rețea de socializare că PSD va acționa responsabil. România trebuie să aibă urgent un guvern funcțional, mai spunea acesta. Totodată, Marcel Ciolacu declara că social-democraţii vor vota un guvern stabil în România și că în acest moment nu se mai poate discuta despre persoana care va conduce acest guvern. Președintele Klaus Iohannis are consultări cu liderii tuturor partidelor și este așteptat să anunțe numele premierului desemnat să formeze un nou guvern. Liderul deputaților PMP, Marius Pașcan, spunea în urmă cu puțin timp că în timpul consultărilor președintele Klaus Iohannis i-a informat că îl desemnează din nou pe Ludovic Orban pentru a forma guvernul. Deocamdată acestea sunt informațiile, vom reveni.
Realizator: Vă reamintim că, după ce senatorul liberal a ieşit pozitiv la testul pentru noul coronavirus, premierul interimar a anunţat că membrii cabinetului se vor autoizola şi vor face teste. În plus, La Parlament, are loc ancheta epidemiologică şi membrii ai Legislativului, ai staff-ului tehnic şi jurnalişti acreditaţi sunt testaţi pentru a depista dacă sunt infectaţi./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 martie)