Votul pentru învestirea guvernului urmează să fie dat printr-o procedură specială

„Agenda globală” – Realizator: Simina Botar – Votul pentru învestirea guvernului urmează să fie dat mâine printr-o procedură specială. Ce vor susține liderii partidelor politice parlamentare – ne spune Andrei Șerban.
Reporter: Președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ţara noastră are nevoie de stabilitate, de calm și de cooperarea tuturor partidelor politice. Din aceste motive, Marcel Ciolacu a spus că mâine România trebuie să aibă un guvern funcțional.
Marcel Ciolacu: Partidul Social Democrat înțelege miza momentului. În momentele dificile, Partidul Social Democrat a fost mereu alături de români. De aceea, ca președinte al Camerei Deputaților, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcțional.
Reporter: USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil, chiar dacă are rețineri serioase față de formula propusă unilateral de președintele Klaus Iohannis – a declarat vicepreședintele Uniunii, Cătălin Drulă. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, sublinia faptul că România are nevoie de un guvern care să acționeze cu deplină autoritate pentru a încetini extinderea epidemiei de coronavirus. Liderul deputaților PMP, Marius Pașcan, a precizat că partidul său va susține învestirea noului cabinet Orban și făcea apel la responsabilitate.
Marius Pașcan: Este un moment de răscruce, în care felul în care partidele politice îşi vor asuma această responsabilitate de a susţine o guvernare stabilă, se va răsfrânge implicit la nivelul României.
Reporter: Parlamentarii ALDE vor vota împotriva guvernului nou, propus de Ludovic Orban, pentru că acesta nu are experiența politică necesară unei astfel de funcții într-o perioadă de criză – a susținut liderul partidului Călin Popescu-Tăriceanu. Vă reamintesc că pentru a fi învestit, cabinetul Orban are nevoie de 233 de voturi./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 martie)