Măsuri circulație trenuri internaționale în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19

În vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, coroborat și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine, CFR Călători suspendă temporar circulația unor trenuri în trafic internațional.

Începând cu data de 17.03.2020, de comun acord cu administrația feroviară din Bulgaria, CFR Călători suspendă circulația trenurilor internaționale în relația cu Bulgaria, astfel:

  • 1095/1094 București Nord – Videle – Giurgiu Nord – Ruse și retur.
  • trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova – Golenți și retur.

În ceea ce priveșeste traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând de mâine, 17.03.2020 se suspendă trenurile care asigură traficul local de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor:

  • 364 Oradea – Puspokladany
  • 365 Puspokladany – Oradea
  • 368 Salonta – Puspokladany
  • 369 Puspokladany – Salonta

Între România și Republica Moldova,  prin  decizia comună cu Calea Ferată din Moldova se suspendă temporar ciculația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni:

  • 401 Chișinău – Iași – București
  • 402 București – Iași – Chișinău
  • 1061/1062/1063/1064 Iași – Ungheni și retur

Ultimele trenuri care vor circula sunt:

  • 402 București Nord (plecare astăzi, 16.03.2020, ora 19.12) –  Iași – Ungheni – Chișinău.
  • 1061 Ungheni ( plecare mâine, 17.03.2020, ora 7.16) – Iași

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor pe www.cfrcalatori.ro secțiunea Trafic internațional / Mers tren internațional.

CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente.

Vă reamintim Setul de 10 reguli pentru a preveni răspândirea infecţiei cu Covid-19 emis de Ministerul Sănătăţii:

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.