Mesajul Papei Francisc

Europa a devenit continentul cel mai afectat de noul coronavirus, cu cea mai gravă situație în Italia, unde numărul deceselor l-a depășit pe cel din China, țara de început a pandemiei. Potrivit corespondentei noastre la Roma, peste 400 de oameni mor zilnic în Peninsulă. Papa Francisc s-a alăturat liderilor care îi îndeamnă pe cetățeni la izolare, pentru a limita răspândirea virsului. El a spus că rugăciunile pot fi spuse și de acasă. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, relatează:
Reporter: La rugăciunea de aseară a Conferinței Episcopale din Peninsulă, care a avut loc în ziua în care Italia a depășit China în privința numărului persoanelor decedate infectate u COVID-19, cu 3.405 morți, s-a alăturat chiar și Papa Francisc, care a cerut credincioșilor să rămână pe loc și să fie solidar și responsabil unul cu altul.
Papa Francisc: Din necesitate, spațiile noastre pot să se restrângă între pereții casei, dar să aveți o inimă mai mare, în care celălalt să poată găsi întotdeauna disponibilitate și o bună primire.
Reporter: La numai o lună de la izbucnirea epidemiei, Italia înregistrează 41.035 de cazuri de coronavirus, dintre care 33.190 de pacienți se află internați în spitale sau în izolare la domiciliu. Din totalul de 19.884 de îmbolnăriviri din regiunea Lombardia, cele mai multe se înregistrează în prezent în provincia Bergamo, urmată de Brescia și Cremona, acolo unde astazi de va deschide primul spital de campanie instalat de armată. Dintre cei 300 de copii infectați cu COVID-19, niciunul nu se află în stare gravă./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie