Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că este vital să limităm răspândirea coronavirusului

308 cazuri de COVID-19 au fost confirmate până acum la noi în ţară. 31 de persoane s-au vindecat şi au fost externate, dar alte 11 sunt la terapie intensivă, dintre care două sunt în stare mai gravă.

Peste patru mii de persoane sunt în carantină, iar alte peste 45 de mii sunt izolate la domiciliu şi sub monitorizare medicală. Preşedintele Klaus Iohannis face apel la români să fie responsabili, solidari şi să urmeze întocmai regulile impuse de autorităţi. Şeful statului atrage atenţia că este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos, pentru a le da răgaz medicilor să îi vindece pe cei infectaţi.

Klaus Iohannis: Ştiu că viaţa fiecăruia dintre noi s-a schimbat şi că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătate celor dragi. Pentru a ne proteja, am luat şi va trebui să luăm în continuare măsuri severe. Sunt multe incertitudini în această perioadă, însă există o certitudine mai presus de orice: împreună şi doar împreună vom reuşi.

Noi, românii, suntem un popor greu încercat, dar uniţi. Am depăşit toate tragediile şi am ieşit îeșit întăriți din nenumărate provocări. La fel vom face și acum. Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități. Protejați-vă pe voi și pe cei dragi. Păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu va mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării.#HUN/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie