Realizator: Italia a devenit cea mai afectată țară din lume, confirmând ieri 627 decese – un nou record al unei singure zile. Cea mai afectată regiune este în continuare Lombardia, însă virusul a început să se extindă și în sudul țării – după cum relatează corespondenta noastră Elena Postelnicu.
Reporter: Într-o nouă ordonanță emisă aseară, cu alte restricții ale cetățenilor în vederea combaterii epidemiei de coronavirus, guvernul italian a decis interzicerea accesului în parcuri, vile, zone de joacă și grădini publice. În privința sportului în aer liber, se poate face doar în apropierea locuinței, respectând cel puțin un metru distanță față de oricare altă persoană. La final de săptămână nu este permisă niciun fel de deplasare în afara localităților de rezidență, nici măcar spre propria casă de vacanță.
În vreme ce la Milano echipajele de poliție și jandarmerie sunt ajutate pe străzi, în controale, și de militari la Roma, de astăzi, forțele de ordine vor controla toate autoturismele aflate în trafic și chiar trecătorii de pe străzi. Numai în 24 de ore s-au înregistrat 627 de decese, care duc la un total de 4.032 de morți în Italia, în timp ce numărul persoanelor pozitive la coronavirus a crescut cu 5.986 pentru un număr total de 37.860. De la începutul epidemiei, într-o lună de zile s-au înregistrat în Peninsulă 46.021 de cazuri.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 martie)