Preşedintele SUA a pus în aplicare o lege care permite accelerarea producţiei de echipamente pentru combaterea coronavirusului

În Statele Unite, președintele a pus în aplicare o lege care permite Guvernului să accelereze producţia de măști, respiratoare, ventilatoare și alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei. După California, de astăzi statul New York impune oamenilor restricții de circulație.

Corespondenţă de la Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Începând de duminică, a spus guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, toţi angajații întreprinderilor neesențiale trebuie să rămână în casele lor, cât mai mult posibil. „Închidem valva din cauza ratei de creștere a numărului de cazuri, care anticipează un total copleșitor pentru sistemul nostru spitalicesc”.

Cuomo a citat 7.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și cel puțin 38 de decese în statul New York. În conferința de presă de la Casa Albă dedicată pandemiei noului coronavirus, președintele Trump a spus că nu crede că va impune o asemenea situație la nivel național. Donald Trump a făcut şi astăzi câteva anunțuri.

Donald Trump: Departamentul Trezoreriei a anunțat în această dimineață că extinde data plății impozitelor de la 15 aprilie la 15 iulie. Sperăm ca până atunci oamenii să se întoarcă la viețile lor. Am invocat actul de producție pentru apărare, iar aseară a intrat în vigoare. Am ridicat la cel mai înalt nivel activarea Centrului de Coordonare Națională, furnizăm un ajutor de proporții istorice întreprinderilor mici și statelor, aplicăm o lege care garantează plata concediilor medicale pentru angajați, cu niciun cost pentru angajatori./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie