Papa Francisc renunță la călătoria în Malta programată pentru 31 mai

„Din cauza situației mondiale actuale și în acord cu autoritățile și Biserica locală, călătoria apostolică anunțată de Papa Francisc în Malta a fost amânată pentru o dată care va fi stabilită ulterior”, a anunțat directorul Biroului de presă de la Vatican, Matteo Bruni.

Vizita în Malta era programată pentru 31 mai și era prima călătorie internațională a Papei Francisc, anunțată pentru 2020. Călătoria era programată pentru 31 mai și ar fi trebuit să fie o vizită de o zi cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor. Papa Francisc trebuia să realizeze două etape: una în La Valletta și cealaltă în Gozo. În centrul călătoriei, ar fi trebuit să fie pusă problema migranților: Malta este locul unde Sfântul Pavel, în drum spre Roma, a naufragiat și a găsit „ospitalitate” de la oameni buni, după cum el însuși și-a amintit.

Doi papi precedenți au mers în vizită apostolică în Malta: de două ori Ioan Paul al II-lea, în perioada 25-27 mai 1990 și între 8 și 9 mai 2001, și Papa Benedict al XVI-lea, între 17 și 18 aprilie 2010. În ultima sa călătorie în Malta, în 2001 – o călătorie pe urmele Sfântului Pavel – Papa Wojtyla i-a beatificat pe Don or Preca, primul sfânt maltez din istoria catolicismului, pe sora Adeodata Pisani, stareță a mănăstirii Sfântul Petru din orașul Medina, și pe Nazju Falzon, stareț minor care a asistat soldații maltezi în timpul războiului din Crimeea./oavram/gioan

http://www.rainews.it – 23 martie