Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Buna Vestire

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Buna Vestire. Este ziua în care Arhanghelul Gavriil i-ar fi vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă de Dumnezeu să dea naştere Mântuitorului Hristos. Reporter: Remus Rădulescu – Conform Evangheliei, Maria, în vârstă de 16 ani, logodită cu tâmplarului Iosif din Nazareth, a primit o veste neobişnuită, Îngerul Gavriil i-a spus că îl va naşte pe Iisus. Era momentul zămislirii în mod miraculos într-o fecioară a Mântuitorului lumii, moment sărbătorit de Buna Vestire. Este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, în care creştinii cinstesc ascultarea şi credinţa Sfintei Maria. Deşi nedumerită, ea a acceptat vestea îngerului şi a rămas însărcinată fără să fi avut relaţii sexuale. După 9 luni Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu făcut om. Buna Vestire cade întotdeauna în timpul postului mare, dar biserica dezleagă la peşte şi la vin astăzi pentru cei care ţin postul.
Realizator: Biserica Ortodoxă Română îi cheamă la rugăciune comună de Buna Vestire pe toţi credincioşii. Astfel, astăzi la ora 12:00 oamenii sunt rugaţi să se roage la casele lor pentru încetarea pandemiei de coronavirus. Tot la orele prânzului vor fi trase clopotele timp de câteva minute la toate bisericile şi mănăstirile. Acelaşi ritual se va repeta şi în alte zile în care se fac slujbe în biserici.
*
Un vicar britanic a luat foc în timp ce aştepta un răspuns de la Dumnezeu după prima predică online pe care a susţinut-o, transmite Reuters. Spre finalul slujbei, preluatul le-a spus credincioşilor că este minunat ca în prezenţa lui Dumnezeu să te opreşti şi să întrebi: „Doamne, ce ne spui?” În acel moment vicarul s-a aplecat prea mult spre o lumânare, iar puloverul său a luat foc. Din fericire, a stins flacăra rapid, fără să fie rănit.
Un număr tot mai mare de biserici din întreaga lume au început să transmită slujbele online, ca răspuns la epidemia de coronavirus./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 martie